Home » Saffraan goed voor het moraal en andere kenmerken

Saffraan goed voor het moraal en andere kenmerken


saffraan Happimax leeftechtgezond

Saffraan Goed voor het moraal en andere kenmerken

Saffraan is altijd erg in trek geweest in Europa. Bovendien waren het de therapeutische deugden die de prijs deden stijgen en de cultuur verhoogden, aangezien het werd gezien als een effectief middel tegen de verschrikkelijke zwarte plaag die halverwege de veertiende eeuw woedde. Vervolgens zijn we zelfs voor hem in oorlog gegaan.

De kwaliteiten die ooit aan hem werden toegeschreven, worden nog steeds erkend. Zo wordt het over de hele wereld algemeen gebruikt vanwege zijn spijsverteringseigenschappen, maar ook diuretica, hypotensief of krampstillend.

Het wordt ook bijzonder gewaardeerd in de Chinese geneeskunde om de bloedsomloop te verbeteren, buikpijn te kalmeren of longembolie te voorkomen, met een algemeen erkende gunstige werking op het ademhalingssysteem.

Maar er is meer: ​​deze zeldzame specerij is ook hemostatisch en kwetsbaar (geneest wonden), antiallergisch, ontstekingsremmend en immuunstimulerend. De preventieve effecten ervan tegen Alzheimer en leeftijdsgebonden maculaire degeneratie (LMD) worden ook onderzocht, met bemoedigende vooruitzichten.

Saffraan Goed voor het moraal en andere kenmerken

Ten slotte is saffraan goed voor het moraal! Het krijgt dus een positief effect op het depressieve syndroom. Bovendien heeft een onderzoek onlangs benadrukt dat een kuur met saffraan snoepen vermindert en matig overgewicht bij vrouwen vermindert.

De deugden van saffraan op het genitale systeem zijn erkend door zowel de westerse als de oosterse geneeskunde, vooral in de ayurvedische geneeskunde.

Het stimuleert dus het libido, zowel bij mannen als bij vrouwen, daarom verdient het soms de voorkeur boven antidepressiva waarvan het gebruik kan leiden tot een afname van het verlangen bij beide geslachten.

Bij seks is het echter niet alleen libido! Saffraan werd ook gebruikt ingeval abortussen, toen het in hoge doses werd ingenomen, maar deze traditie wordt tegenwoordig niet meer gevolgd. Paradoxaal genoeg had hij ook de reputatie conceptie te vergemakkelijken.

Het staat nog steeds bekend als een uitstekende menstruatieregulator en werkt als een pijnstiller en kalmerend middel. Ten slotte toont een recent onderzoek aan dat het postpartumpijn beter verlicht dan mefenaminezuur, dat vaak voor dit doel wordt gebruikt.

Saffraan tegen kanker

Onlangs heeft een groot aantal onderzoeken zich gericht op de antikankerkrachten van saffraan. De antioxiderende eigenschappen van saffraan zouden een deel van deze preventieve werking tegen kanker kunnen verklaren. Maar het lijkt erop dat de actie uitgebreider en dieper is. 

Het zou bijvoorbeeld op verschillende niveaus optreden tegen maag-, colorectale, borst-, prostaat-, eierstok-, pancreas-, lever-, long- of huidkanker (waartegen Alfred Velpeau, de 19e-eeuwse chirurg het al gebruikte) eeuw uitvinder van de band met dezelfde naam). Saffraan biedt ook beschermende eigenschappen tegen chemotherapie.

Bovenal is de kracht van saffraan in deze strijd tegen kanker de afwezigheid van toxiciteit. Het heeft echter geen zin om er misbruik van te maken.

Gebruik saffraan goed

Geen verhalen vertellen: voor saffraan bereikt alleen een gestandaardiseerd extract, dat wil zeggen het garanderen van een bepaald gehalte aan actieve ingrediënten (crocin, crocoside, safranal …), de gewenste effecten bij therapeutisch gebruik.

(bron: plantes et santé.fr)

Happi max ® producten hebben een saffraangehalte aangepast aan het gewenste effect.

Happi max heeft alles in eigen handen, vanaf het planten van de crocus sativus-bol tot aan het voltooien van de saffraan ampule. 

Ja, saffraan is kostbaar en duur, maar je lichaam verdient het!

Er is 1 kg saffraan nodig om 2 gram saffraan te extraheren

In geen geval kan een comfortproduct zoals Happi max een medische behandeling vervangen, raadpleeg altijd eerst uw arts.

Terug naar Saffraan

 

Productclassificatie
Dit is een voedingssupplement en geen vervanging voor gevarieerde voeding.