Zwanger Gratis apps Baby Peuter

 •  

Gratis Zwanger en Baby Apps

De zwangerschap en de tijd waarin de baby opgroeid tot peuter is een hele spannende tijd. Zeker als het de eerste keer is. Moeders en vaders stellen zich de vraag welke ontwikkeling normaal is en wat het beste is voor het kind. Gelukkig zijn er een aantal apps waarmee u dag en nacht en waar u ook bent gratis advies kunt inwinnen.

 

Op deze pagina geven we een overzicht van de beste gratis zwanger en baby apps!

Ook zwangerschapsinformatie op:

The Bump

Als u of uw vrouw voor het eerst zwanger is, gebeurt er zoveel, dat u dit graag bij wilt houden en dat u daar weer de nodige informatie over wilt hebben. Een van de leukste apps voor uw zwangerschap is The Bump. Hiermee houdt u het hele proces van dag tot dag bij, ziet u per week hoeveel uw baby is gegroeid, ziet u de meest gestelde vragen en antwoorden, houdt u makkelijk to-do-lijstjes bij en ziet u video’s die u helpen bij uw vragen. Daarnaast is er een uitgebreide gemeenschap van andere moeders bij betrokken, waar u met uw vragen en problemen terecht kunt.

The Bump is een gratis app, die beschikbaar is voor iOS en Android.

 

Met The Bump documenteert u heel eenvoudig uw zwangerschap, want met The Bump houdt u een soort van dagboek bij van uw zwangerschap. Voordat u met de aan de slag gaat moet u wel een account aanmaken en daarmee inloggen. Handig is dat u hier meteen de uitgerekende datum invoert, zodat u met de app een doel heeft om naar toe te werken.

Zodra u ingelogd bent, ziet u meteen al hoe ver u in uw zwangerschap bent en wordt het aantal weken direct groot weergegeven, wat gebeurt in de vorm van fruit. Als u hierop klikt, dan leest u meteen hoe groot uw baby op dat moment is en ziet u het aantal centimeters en het aantal gram dat uw kindje weegt. Dit is per week te zien. Als u naar links of naar rechts veegt, dan ziet u hoe groot uw baby in die week was. U ziet verder op het beginscherm hoeveel weken en dagen u nog te gaan heeft tot de uitgerekende datum.

Leuk is dat u heel eenvoudig foto’s upload naar The Bump. Per week is het mogelijk om foto’s toe te voegen aan uw account. U klikt simpelweg op het plus icoontje, geeft de app toegang tot de foto’s op uw telefoon en begint met uploaden. Als u direct een foto wilt nemen en deze dan toevoegen, is dat ook mogelijk. Daarnaast ziet u per trimester allerlei tips en verhalen, die handig van pas komen. Verder krijgt u antwoord op al uw vragen, onder meer over doorwerken tijdens de zwangerschap, seks, het soort medicijnen dat u wel of niet mag gebruiken en meer en is het mogelijk meteen babyspullen uit een uitgebreide catalogus te bestellen en krijgt u suggesties voor babynamen. Als u op de startpagina naar beneden scrollt, dan ziet u alle verhalen en nieuwe tips in chronologische volgorde verschijnen in een handige lijst.

Met The Bump volgt u de ontwikkeling van uw baby op de voet. Iedere keer als een nieuwe week begint, krijgt u daar een melding van, zodat u weer nieuwe dingen leest en toevoegt. Leuk is dat u uw informatie makkelijk met andere mensen deelt en ze zo deelgenoot maakt van uw zwangerschap. U leert hoe u het beste omgaat met uw zwangerschap en wat er te verwachten is.

The Bump heeft de volgende kenmerken:

 • gratis zwangerschap-app voor iOS en Android,
 • documenteert uw zwangerschap,
 • bekijk per week hoe groot uw baby is,
 • maak to-do-lijstjes aan,
 • ontvang echte antwoorden op uw vragen,
 • uploadt foto’s van uw buik,
 • krijg tips en informatie over uw zwangerschap,
 • telt af naar de uitgerekende datum.

 

The Bump screenshots


Website van de makers van The Bump

website van The Bump naar The Bump download voor Android naar The Bump download voor iOS

Nutricia voor jou app

Wanneer u in verwachting bent dan heeft u natuurlijk een hoop vragen, zeker als het de eerste keer is. De Nutricia voor jou app beantwoord een hele hoop vragen voor u. De gratis app geeft u uitgebreide informatie en advies over de groei, ontwikkeling en ook voor de voeding van uw kind. Daarnaast heeft de app een aantal leuke kinderliedjes, die u samen met uw kind kunt zingen. Verder is het heel eenvoudig om foto’s te uploaden, waardoor deze app gelijk een leuk fotoboek wordt.

De Nutricia voor jou app is helemaal gratis te gebruiken en beschikbaar voor iOS en Android.

Wanneer u zwanger bent, dan geeft de app u allerlei handige tips en informatie over uw zwangerschap. Wanneer u ingelogd bent, moet u de eerste keer een aantal persoonlijke vragen beantwoorden, zodat u de app het beste kunt gebruiken. Zo vertelt de app u, op basis van voedingsdeskundigen die aan Nutricia zijn verbonden, wat u wel en niet mag eten. Per week kunt u vastleggen hoe uw buik groeit en hoe dat voelt en de echo’s toevoegen aan het fotoboek. De Nutricia voor jou app heeft verder een aantal handige lijstjes, zoals een lijstje met wat er in de vluchtkoffer moet zitten, als u naar het ziekenhuis moet om te bevallen, wat u nodig heeft voor de uitzet en u kunt zelfs een boodschappenlijstje maken.

De Nutricia voor jou app is niet alleen geschikt voor als u zwanger bent, maar ook heel handig wanneer uw kindje al geboren is. U krijgt dan antwoord op allerlei vragen over voeding, de groei en de ontwikkeling van uw kind. Met de app houdt u bij hoe lang u borstvoeding geeft en er zijn erg handige voedingsschema’s en heeft daarbij een timer, zodat u precies weet wanneer het tijd is voor de volgende voeding. Dat is niet alleen handig voor u, maar ook voor uw partner of oppas. U krijgt een melding wanneer het tijd is voor de voeding, daarom is het aan te raden de notificaties aan te zetten voor deze app. In het wekenschema ziet u wanneer uw dreumes toe is aan de eerste echte hapjes. Verder legt u per week makkelijk het gewicht, de hoofdomtrek en de lengte vast. De vooruitgang van uw kindje ziet u in een groeicurve weergegeven en u leert de babykwaaltjes te herkennen.

Een erg leuke optie zijn de foto’s. U legt bijzondere momenten heel eenvoudig vast in het digitale fotoalbum van de app. U ziet de foto’s in een overzichtelijke tijdslijn en naast foto’s kunt u ook video’s uploaden. Daar zijn dan weer persoonlijke berichtjes aan toe te voegen, zodat u later nog weet wat er op dat moment gebeurde. Uiteindelijk ziet u zo echt de ontwikkeling van uw kind. De foto’s en video’s zijn weer heel makkelijk te delen met vrienden en familie. U kunt deze namelijk uitnodigen voor de app. Als laatste is de Nutriplayer erg leuk. Die bevat een brede collectie aan vrolijke kinderliedjes.

Nutricia voor jou app heeft de volgende kenmerken:

 • advies over zwangerschap en baby’s.
 • gratis beschikbaar voor iOS en Android,
 • maak een volledig eigen profiel,
 • advies van deskundigen,
 • biedt handige to-do lijstjes,
 • antwoord op alle vragen over de ontwikkeling van uw kind,
 • heeft een leuk digitaal fotoalbum,
 • heeft een Nutriplayer, vol vrolijke kinderliedjes.

 

Nutricia voor jou app screenshots


Website van de makers van Nutricia voor jou app

website van Nutricia voor jou app naar Nutricia voor jou app download voor Android naar Nutricia voor jou app download voor iOS

Babyname app

Een van de moeilijkste zaken die u moet regelen wanneer u zwanger bent is het verzinnen van een naam voor uw baby. Vaak denken beide partners daar anders over en u wilt graag een leuke naam voor uw kindje. Jaarlijks verschijnen er lijsten met de meest populaire namen van het moment, maar u kunt het ook eens anders doen en een naam gaan zoeken met deze Babyname app. Deze app werkt volgens het principe waar datingapp Tinder ook mee werkt. Als u een naam leuk vindt, veegt u naar rechts en wanneer u een naam niet leuk vindt, veegt u naar links. Maar uiteindelijk moet u het er beiden natuurlijk over eens zijn. De app is gratis en beschikbaar voor iOS en Android.

De Babyname app is een makkelijke en leuke oplossing om een naam voor uw baby te verzinnen. Het is niet alleen leuk om dit samen te doen, maar ook erg handig als u beiden erg druk bent en een steuntje in de rug nodig heeft. Het werkt heel simpel en zowel u als uw partner moet de app op de smartphone geïnstalleerd hebben. Wanneer u de app als eerste opstart, kunt u uw partner uitnodigen via Whatsapp, e-mail en zelfs social media. Wanneer deze uw uitnodiging accepteert, worden uw profielen met elkaar in verbinding gebracht en kunt u aan de slag.

Van alle namen die voorbij komen, ziet u gelijk waar deze vandaan komt en wat de betekenis van de naam is. Dat kan helpen met uw beslissing. De Babyname app heeft een database van meer dan 30.000 namen. U veegt dan allebei door alle babynamen. Als uw partner dezelfde naam leuk vindt en dus naar rechts veegt, dan heeft u een match. U krijgt daar dan beiden een notificatie van en die naam wordt dan toegevoegd aan uw favorieten. Uiteindelijk heeft u een aantal namen op die lijst staan en daaruit moet u dan toch echt een keuze gaan maken. U kunt dan de koppen bij elkaar steken en bekijken welke naam u beiden het mooiste vindt.

De Babyname app is de Tinder voor babynamen en werkt daarom heel intuïtief en democratisch, want als een van beide aanstaande ouders een naam niet leuk vindt, dan komt deze niet meer terug en ook niet in het lijst met favorieten te staan. Het is een app die u de nodige inspiratie geeft om een naam te verzinnen. Met een aanbod van meer dan 30.000 namen moet er zeker een naam bij zitten die u allebei helemaal te gek vindt en waar uw kind het de rest van zijn of haar leven mee moet doen.

Babyname app heeft de volgende kenmerken:

 • samen een babynaam zoeken en kiezen,
 • gratis beschikbaar voor iOS en Android,
 • inloggen met uw partner,
 • beide profielen worden in verbinding gebracht,
 • keuze uit meer dan 30.000 namen,
 • veeg naar rechts bij een leuke naam en naar links bij een niet leuke naam,
 • namen die u beiden leuk vindt komen bij de favorieten,
 • per naam uitleg van herkomst en betekenis.

Babyname app screenshots


Website van de makers van Babyname app

website van Babyname app naar Babyname app download voor Android naar Babyname app download voor iOS

Zwanger & Baby app

Speciaal voor vaders en moeders die wat extra ondersteuning nodig hebben heeft het online platform Ouders van Nu de Zwanger & Baby app ontwikkeld.

Deze gratis app biedt hulp bij alle praktische zaken die rond de zwangerschap, bevalling en het opgroeien van de baby tot de eerste verjaardag komen kijken. Van het kiezen van de leukste naam tot informatie uitwisselen met andere moeders via het geïntegreerde forum. Met deze app staat u er dus niet meer alleen voor!

Zwanger & Baby app heeft de volgende kenmerken:

 • gratis zwangerschap en baby app,
 • aangeboden voor Ouders van Nu,
 • ingebouwd forum om te praten met andere (aanstaande) moeders,
 • kies een leuke naam uit de namenlijst,
 • artikelen en nieuws rondom zwangerschap en baby’s lezen,
 • ontvang elke dag een handige tip,
 • gratis beschikbaar voor Android en iOS.

Zwanger & Baby app screenshots


Website van de makers van Zwanger & Baby app

website van Zwanger & Baby app naar Zwanger & Baby app download voor Android naar Zwanger & Baby app download voor iOS

Op de website van de ontwikkelaars van deze gratis software kunt u meer informatie vinden en kunt u de software downloaden.

Dank aan: Gratis Software